Kwaliteitsfunctionaris in de thuiszorg

Kwaliteitsfunctionaris

Kwaliteitsfunctionaris in de thuiszorg

Zorg-Advies Twente heeft al meer dan 10 jaar haar wortels in de regio Twente. Zorg-Advies Twente is een visie gedreven zorgorganisatie die diensten aanbiedt op het gebied van wijkzorg, ambulante begeleiding en dagbesteding. De kernwaarden sluiten nauw op de mensvisie aan en geven handvatten voor het dagelijks handelen. Het zijn Persoonlijk, Effectief en Doelgericht. Zorg-Advies Twente heeft een wendbare en flexibele organisatiestructuur en kan daarmee inspelen op de dynamiek in de externe omgeving. Op concernniveau is de medezeggenschap voor cliënten geregeld in de Cliëntenraad.

Heb je kennis van de thuiszorg en heb je kwaliteit hoog in het vaandel staan? Ben je ondernemend en durf je verantwoordelijkheid te nemen? Wil je meebouwen aan een het kwaliteitsmanagementsysteem? Schakel je makkelijk van beleid naar operationeel? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Als kwaliteitsfunctionaris begeleid je interne verbeterprojecten en dat iedereen doet wat is afgesproken. Jij geeft advies, initieert en voert verbeteringen door en bent zo een belangrijke schakel voor de maximale clienttevredenheid. Je zorgt ervoor dat processen en werkwijzen gestandaardiseerd zijn en dat bijzonderheden of afwijkingen tijdig worden gesignaleerd. Je geeft input voor oplossingen en voor beleid. Je verzamelt informatie, beoordeelt en interpreteert deze en verwerkt alles in rapportages. Je initieert en leidt in- en externe audits en bent projectleider van diverse projecten rondom thema’s als zorginnovatie en kwaliteitsverbetering. Je bent de vraagbaak voor managers en collega’s.

Jouw taken bestaan daarnaast uit o.a.:

 • het (mede) ontwikkelen en up-to-date houden van kwaliteitsbeleid, procedures en protocollen;
 • het meebouwen en vervolgens up-to-date houden van een het kwaliteitsmanagementsysteem;
 • het opstellen van kwaliteitsjaarplannen, -verslagen, -analyses, en -rapportages;
 • het uitwerken van beleid en wet- en regelgeving in procesbeschrijvingen, werkvoorschriften, kwaliteitsindicatoren, instrumenten en procedures;
 • het formuleren van verbetervoorstellen en het gevraagd en ongevraagd adviseren van het dagelijks bestuur en het managementteam;
 • het geven van voorlichting en instructie over kwaliteit van zorg en cliëntveiligheid aan het dagelijks bestuur, het managementteam  medewerkers.

Functie eisen

Wij zoeken een kwaliteitsfunctionaris met minimaal 1 jaar ervaring in de langdurige zorg, de wijkverpleging én in begeleiding vanuit de WMO. Je bent bekend met de kwaliteits- en toetsingskaders en je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Je hebt een duidelijke visie op kwaliteit van zorg en begeleiding.

Verder vragen wij van jou:

 • een hbo-opleiding op het gebied van kwaliteitsmanagement;
 • kennis van de thuiszorg en ervaring met het ontwikkelen en implementeren van kwaliteitsbeleid;
 • kennis van zorgverzekeraars, zorgkantoor en WMO, zoals stelselkennis, financieel-economische kennis en kennis van inkoopprocessen;
 • actuele kennis van en ervaring met kwaliteitssystemen en de kwaliteitscyclus in de zorg
 • overtuigingskracht, gevoel voor systematiek, oog voor detail en structuur;
 • verbindend vermogen;
 • initiatief en vindingrijkheid.

Inschaling

Wat krijg je van ons?

Zorg-Advies Twente biedt je een mooie onafhankelijke positie in een innoverende, dynamische, compacte organisatie. Een positie met veel vrijheid van handelen waarin je echt het verschil kunt maken. De functie is voor 24 tot 36 uur per week, naar keuze in te vullen in 3 of 5 dagen. Je krijgt een mooie werkplek op ons kantoor in Enschede. Tevens ben je lid van het management team.

Verder bieden wij

 • Een salaris conform FWG 50 van de CAO VVT (maximaal € 3.818,87 bruto per maand bij een contract van 36 uur per week) met een uitloop naar FWG 55 (maximaal € 4.286,78 bruto per maand bij een contract van 36 uur per week);
 • Een contract voor bepaalde tijd met 2 maanden proeftijd;
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 237,4 uur verlof per jaar bij een contract van 36 uur per week;
 • Een telefoon en een laptop van Zorg-Advies Twente.

Solliciteren?

U kunt uw CV en motivatiebrief mailen naar
E-mail: sollicitatie@zorgadviestwente.nl

Of reageer via onderstaand sollicitatieformulier:

  Upload hier jouw CV in PDF (verplicht):