Header-zorgaanbod
 > Ons zorgaanbod

Zorg-Advies Twente

Ons zorgaanbod

Thuiszorg

Wonen in je eigen vertrouwde omgeving met alle hulp en zorg die je nodig hebt. Zorg-Advies Twente maakt dat graag mogelijk voor jou. Onze zorgverleners staan 7 dagen per week, dag en nacht voor jou klaar om je thuis te helpen met de zorg die je nodig hebt.

Zorg-Advies Twente hecht veel belang aan persoonlijke aandacht. Daarom werken wij in kleine teams, zodat je zo veel mogelijk vaste thuiszorgmedewerkers in huis krijgt. Onze gemotiveerde en professionele medewerkers bieden cultuursensitieve zorg aan. Professionele medewerkers komen bij je thuis op een moment dat het jou uitkomt. Zij nemen écht de tijd om je te helpen waar zij kunnen en hebben altijd oog en oor voor wat jou bezighoudt.

Ons zorgaanbod aan huis

Persoonlijke Verzorging

Zorg-Advies Twente biedt jou ondersteuning bij de dagelijkse dingen die niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Onze zorgverleners helpen jou bijvoorbeeld met douchen, aan- en uitkleden, inname van medicijnen en toiletbezoek.

Verpleging

Veel verpleegkundige handelingen kunnen onze verpleegkundigen prima bij jou thuis uitvoeren. Wondverzorging bijvoorbeeld, maar ook het geven van injecties, advies over hulpmiddelen en medicijngebruik, incontinentieproblemen en het leren omgaan met een ziekte of handicap.

Huishoudelijke hulp

Heb je (tijdelijk) extra hulp nodig in het huishouden? Zorg-Advies Twente kan jou ondersteunen bij het schoonmaken van je woning. Ook kunnen we je hulp bieden bij andere huishoudelijke activiteiten zoals strijken en wassen.

Ambulante begeleiding

Woon je zelfstandig, maar heb je hulpvragen bij het uitvoeren of regelen van noodzakelijke algemene dagelijkse bezigheden?

 

Zorg-Advies Twente biedt ambulante begeleiding aan volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar met een psychiatrische aandoening en/of psychosociale problematiek die ondersteuning in de vorm van begeleiding nodig hebben. Onze begeleiders kunnen jou ondersteunen met begeleiding op alle levensdomeinen. De begeleiding kan zowel bij je thuis als elders geboden worden.

Dagbesteding

Heb je moeite om buitenshuis activiteiten te ondernemen? Bijvoorbeeld omdat je wat vergeetachtig raakt, graag meer contact wilt met anderen of misschien hulp nodig hebt bij het indelen van je dag? Dan bieden onze dagactiviteiten uitkomst.

Zorg en dienstverlening aan huis bij dementie

Zorg-Advies Twente beschikt over een gespecialiseerd thuiszorgteam voor cliënten met de diagnose dementie. Dit team werkt belevingsgericht en geeft adviezen en praktische tips aan cliënten en mantelzorgers om het leven thuis makkelijker te maken.

Zorg in de laatste levensfase

Deze zorg is voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. De zorg is vooral gericht op sociale, psychologische en spirituele aspecten. Daarnaast er is veel aandacht voor het beheersen van de pijn en andere symptomen van de ziekte. Veiligheid, comfort en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor jou en je naasten staan hierin centraal.

Personenalarmering

Met één druk op de knop heb je professionele hulp in huis als je onverwachts iets overkomt. In geval van nood krijg je gegarandeerd binnen 30 minuten hulp aan huis.

Netwerk van zorgprofessionals

Zorg-Advies Twente beschikt over een brede cultuursensitieve zorg- en dienstverleningsnetwerk. Wij hebben direct contact met de volgende specialismen die jou ook thuis kunnen behandelen en/of begeleiden:

– Specialist ouderengeneeskunde
– Fysiotherapie
– Ergotherapie
– Diëtetiek
– Psychologie
– Maatschappelijk werk
– Geestelijke verzorging
– Gespecialiseerd verpleegkundigen
– Belevingsgerichte zorg

‘Ik had wel tien verschillende loketten, nu heb ik er nog maar één’

‘Dat het in zorg soms ingewikkeld georganiseerd is, hoef je mij niet te vertellen. Aan hoeveel verschillende loketten ik al aangeklopt had, het is gewoon niet bij te houden. Sinds ik cliënt ben van Zorg-Advies Twente, heb ik nog maar met één partij te maken die alles voor me regelt. Daardoor kan ik me helemaal op mezelf concentreren, zodat ik des te sneller weer de oude kan zijn. En dat is voor iedereen toch het beste, nietwaar?'

Cliënt thuiszorg

‘Vroeger deed ik maar wat, tegenwoordig heb ik structuur in m’n leven’

‘Als ik zie hoe ik vroeger leefde, dat is toch wel een heel verschil met wat ik nu aan het doen ben. Samen met m’n begeleider heb ik een vaste indeling van de dag gemaakt en dat werkt perfect. Op tijd opstaan, en op tijd naar bed, dat soort dingen. Goed ontbijten en op vaste tijdstippen eten, ook heel belangrijk. Werk zoeken, of anders vrijwilligerswerk aanpakken, als je maar wat doet. En soms ook eens gewoon de deur uit, naar een museum, de fitness of het theater. Zonder de begeleiding van Zorg-Advies Twente had ik het nooit voor elkaar gekregen.’

Cliënt begeleid wonen

‘Geen dure advocaten, maar betaalbare service waar je recht op hebt’

‘Ik had een akkefietje met het UWV en dat win je niet in je eentje. Daarom heb ik contact gezocht met Zorg-Advies Twente en daar kon ik terecht voor juridische dienstverlening. Ik had natuurlijk ook naar een advocatenbureau kunnen gaan, maar dat is voor gewone mensen niet te betalen. Bovendien spreken die een heel andere taal, waar je niets van begrijpt. Nee, hier krijg ik begrijpelijke en betaalbare service voor de dingen waar je recht op hebt.’

Cliënt juridische dienstverlening

Wij adviseren je graag!

Wil jij weten wat Zorg-Advies Twente voor jou kan betekenen of wil je direct een zorgaanvraag doen? Neem dan contact met ons op.

Begeleid wonen

Intensief begeleid wonen: wel zo veilig, die stok achter de deur

Wij kunnen jou ondersteunen in het begeleid wonen en je adviseren voor een regelmatig leven, als je daar op eigen kracht niet toe in staat bent. Dat doen we op zo’n manier, dat je altijd het veilige gevoel van een stok achter de deur hebt. Je blijft zo zelfstandig mogelijk, zodat je de regie uiteindelijk zelf weer in handen kunt nemen. En we gaan uit van wederzijds respect, want alleen samen komen we verder. Als zorgverleners kunnen we onze eigenschappen als geduld, toewijding en tact hierbij perfect in praktijk brengen.

Juridische dienstverlening

Juridische dienstverlening: met ons kun je lezen en schrijven

Wetten en regels: we kunnen niet zonder in onze maatschappij, maar ze worden vaak onnodig ingewikkeld gemaakt. Bij ons krijg je in gewone taal, zonder jargon, uitgelegd wat je rechten en plichten zijn. Als juridische dienstverleners geven we je informatie en advies over voorzieningen waar je recht op hebt. Of het nu gaat om het vinden van werk, assistentie bij het oplossen van een juridisch probleem of bemiddeling bij een wetgevende instantie: met ons kun je lezen en schrijven.

Contact

Wil jij een zorgaanvraag doen of contact met ons opnemen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 053 434 3088 of een e-mail sturen naar aanmelden@zorgadviestwente.nl. Wij helpen je graag!

    Selecteer het onderwerp