Header zorgaanbod
 > Ons zorgaanbod

Zorg-Advies Twente

Ons zorgaanbod

Thuiszorg

Wonen in je eigen vertrouwde omgeving met alle hulp en zorg die je nodig hebt. Zorg-Advies Twente maakt dat graag mogelijk voor jou. Onze zorgverleners staan 7 dagen per week, dag en nacht voor jou klaar om je thuis te helpen met de zorg die je nodig hebt.

Zorg-Advies Twente hecht veel belang aan persoonlijke aandacht. Daarom werken wij in kleine teams, zodat je zo veel mogelijk vaste thuiszorgmedewerkers in huis krijgt. Onze gemotiveerde en professionele medewerkers bieden cultuursensitieve zorg aan. Professionele medewerkers komen bij je thuis op een moment dat het jou uitkomt. Zij nemen écht de tijd om je te helpen waar zij kunnen en hebben altijd oog en oor voor wat jou bezighoudt.

Ons zorgaanbod aan huis

Persoonlijke Verzorging

Zorg-Advies Twente biedt jou ondersteuning bij de dagelijkse dingen die niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Onze zorgverleners helpen jou bijvoorbeeld met douchen, aan- en uitkleden, inname van medicijnen en toiletbezoek.

Verpleging

Veel verpleegkundige handelingen kunnen onze verpleegkundigen prima bij jou thuis uitvoeren. Wondverzorging bijvoorbeeld, maar ook het geven van injecties, advies over hulpmiddelen en medicijngebruik, incontinentieproblemen en het leren omgaan met een ziekte of handicap.

Huishoudelijke hulp

Heb je (tijdelijk) extra hulp nodig in het huishouden? Zorg-Advies Twente kan jou ondersteunen bij het schoonmaken van je woning. Ook kunnen we je hulp bieden bij andere huishoudelijke activiteiten zoals strijken en wassen.

Ambulante begeleiding

Woon je zelfstandig, maar heb je hulpvragen bij het uitvoeren of regelen van noodzakelijke algemene dagelijkse bezigheden?

 

Zorg-Advies Twente biedt ambulante begeleiding aan volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar met een psychiatrische aandoening en/of psychosociale problematiek die ondersteuning in de vorm van begeleiding nodig hebben. Onze begeleiders kunnen jou ondersteunen met begeleiding op alle levensdomeinen. De begeleiding kan zowel bij je thuis als elders geboden worden.

Dagbesteding

Heb je moeite om buitenshuis activiteiten te ondernemen? Bijvoorbeeld omdat je wat vergeetachtig raakt, graag meer contact wilt met anderen of misschien hulp nodig hebt bij het indelen van je dag? Dan bieden onze dagactiviteiten uitkomst.

Zorg en dienstverlening aan huis bij dementie

Zorg-Advies Twente beschikt over een gespecialiseerd thuiszorgteam voor cliënten met de diagnose dementie. Dit team werkt belevingsgericht en geeft adviezen en praktische tips aan cliënten en mantelzorgers om het leven thuis makkelijker te maken.

Zorg in de laatste levensfase

Deze zorg is voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. De zorg is vooral gericht op sociale, psychologische en spirituele aspecten. Daarnaast er is veel aandacht voor het beheersen van de pijn en andere symptomen van de ziekte. Veiligheid, comfort en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor jou en je naasten staan hierin centraal.

Personenalarmering

Met één druk op de knop heb je professionele hulp in huis als je onverwachts iets overkomt. In geval van nood krijg je gegarandeerd binnen 30 minuten hulp aan huis.

Netwerk van zorgprofessionals

Zorg-Advies Twente beschikt over een brede cultuursensitieve zorg- en dienstverleningsnetwerk. Wij hebben direct contact met de volgende specialismen die jou ook thuis kunnen behandelen en/of begeleiden:

– Specialist ouderengeneeskunde
– Fysiotherapie
– Ergotherapie
– Diëtetiek
– Psychologie
– Maatschappelijk werk
– Geestelijke verzorging
– Gespecialiseerd verpleegkundigen
– Belevingsgerichte zorg

Altijd respect | 8.3

Afspraken worden altijd na gekomen. Als er een probleem is wordt dit gelijk opgelost. De begeleiders luisteren aandachtig. Er is altijd respect.

Cliënt dagbesteding

Betrokken organisatie | 7.8

Ik ontvang ambulante begeleiding van Zorg-Advies Twente. Ik ben erg tevreden over de betrokkenheid van de organisatie. Ze doen hun uiterste best voor me!

Cliënt thuiszorg

Erg tevreden | 8.4

Ik ben erg tevreden met Zorg-Advies Twente. De medewerkers zijn aardig en behulpzaam met alles.

Cliënt thuiszorg

Kijk op de website ZorgKaartNederland voor al onze reviews!

Bel mij terug

  Dementiezorg

  Cliënt en verzorgende een goede match en de juiste klik door vergelijkbare culturele achtergrond.

  Bij beginnende dementie kan het lastig zijn om in de eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. Dagelijkse dingen zoals koffie zetten of koken gaan helaas niet zo makkelijk meer. Ook voor de partner of mantelzorger is dit vaak heel zwaar. Zorg-Advies Twente helpt mensen met (beginnende) dementie met thuiszorg en dagbesteding om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving.

  Dagbesteding

  Dagbesteding

  Dagbesteding: een zinvolle invulling van jouw dag

  Heb je moeite om buitenshuis activiteiten te ondernemen? Bijvoorbeeld omdat je wat vergeetachtig raakt, graag meer contact wilt met anderen of misschien hulp nodig hebt bij het indelen van je dag? Dan bieden onze dagactiviteiten uitkomst. In een groep gelijkgestemden geven wij invulling aan jouw dag. Samen creatief bezig zijn, sporten, een leuk uitstapje of andere (sociale) activiteiten. Uiteraard altijd onder begeleiding van onze professionele zorgverleners.

  Hoe verloopt het aanmelden?

  Meld je aan ZAT
  Meld je aan

  Neem contact met ons op via 053 434 3088 of het contactformulier. Jouw situatie staat centraal en behandelen we vertrouwelijk. Wij helpen eventueel met jouw indicatie/verwijzing.

  Intake professional ZAT
  Intake professional

  We kijken met welke professional we jou in jouw woonplaats in contact kunnen brengen. De professional doet een eerste intake.

  Opstellen plan ZAT
  Opstellen plan

  De professional stelt met jou een plan op. Dit kan op locatie of thuis. We kijken hierbij naar wat je zelf kunt, hoe je omgeving kan helpen en wat wij gaan doen.

  Starten zorgtraject ZAT
  Start zorg- of hulptraject

  Dit is over het algemeen kort en soms lang(er). Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. We bespreken regelmatig de zorg of hulp met jou.

  Neem contact met ons op

  Wil jij een zorgaanvraag doen of contact met ons opnemen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 053 434 3088 of een e-mail sturen naar aanmelden@zorgadviestwente.nl. Wij helpen je graag!
   Selecteer het onderwerp

   Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandZorg-Advies Twente is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering