Zorg-Advies-Twente-Header-Dementiezorg
 > Dementiezorg

Dementiezorg

Ons zorgaanbod

Dementie is een verzamelnaam voor ziektes waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord. Kenmerkend voor dementie is dat de beschadigingen in de hersenen verergeren en dat iemand met dementie steeds verder achteruitgaat in functioneren. Bij sommige mensen verloopt de achteruitgang heel snel. Anderen kunnen nog jarenlang een redelijk gewoon leven leiden. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie.

Bij beginnende dementie kan het lastig zijn om in de eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. Dagelijkse dingen zoals koffie zetten of koken gaan helaas niet zo makkelijk meer. Ook voor de partner of mantelzorger is dit vaak heel zwaar. Zorg-Advies Twente helpt mensen met (beginnende) dementie met thuiszorg en dagbesteding om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving.

Dementie en migranten

Eén op de tien mensen met dementie is migrant. Het aantal migranten met dementie stijgt twee keer zo snel als het aantal autochtonen met dementie. Daarnaast hebben niet-westerse migranten drie tot vier keer zoveel kans op dementie. Hoewel de kans op dementie bij deze groep groter is, wordt de ziekte bij migranten minder snel (h)erkend en is dementie voor hen een relatief onbekendheid verschijnsel. De symptomen van dementie worden vaak gezien als een bijverschijnsel van het ouder worden en soms rust er zelfs een taboe op de ziekte.

Zorg-Advies Twente weet als geen ander hoe belangrijk het is om op de juiste wijze in te spelen op de behoeften en achtergronden van niet-westerse migranten met dementie. De oplossing ligt in een persoonsgerichte benadering en het bieden van zorg op maat.

Ons zorgaanbod dementie

Thuiszorg dementie

Dagbesteding dementie

Op dit moment ontwikkelen wij plannen voor een kleinschalig zorghuis waar we een gezellig thuis willen creëren voor dementerende ouderen met een niet westerse culturele achtergrond. Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen via onze website!

Een goede match en de juiste klik

Om in de zorg tot een goede match en de juiste klik te komen, helpt het als cliënt en verzorgende een vergelijkbare culturele achtergrond hebben. Zo is het voor migranten met dementie erg fijn te ervaren dat een verzorgende bekend is met zijn/haar gebruiken en taal. Bij Zorg-Advies Twente werken we daarom met medewerkers vanuit verschillende culture achtergrond en een brede interesse die allen vol passie gaan voor de juiste klik met onze cliënten.

Contact

Wil jij een zorgaanvraag doen of contact met ons opnemen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 053 434 3088 of een e-mail sturen naar aanmelden@zorgadviestwente.nl. Wij helpen je graag!

    Selecteer het onderwerp