Dienstverlening uitgelicht: dementiezorg

Blog-dementiezorg

Dienstverlening uitgelicht: dementiezorg

Dementie is een verzamelnaam voor ziektes waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord. Kenmerkend voor dementie is dat de beschadigingen in de hersenen verergeren en dat iemand met dementie steeds verder achteruitgaat in functioneren. Bij sommige mensen verloopt de achteruitgang heel snel. Anderen kunnen nog jarenlang een redelijk gewoon leven leiden. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie.
 
Bij beginnende dementie kan het lastig zijn om in de eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. Dagelijkse dingen zoals koffie zetten of koken gaan helaas niet zo makkelijk meer. Ook voor de partner of mantelzorger is dit vaak heel zwaar. Zorg-Advies Twente helpt mensen met (beginnende) dementie met thuiszorg en dagbesteding om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving.
 
Bekijk op https://zorgadviestwente.nl/dementiezorg/ meer informatie over deze dienstverlening. Wil je meer informatie? Wij staan je graag te woord! Vul het contactformulier in, bel 053 434 3088 of stuur een e-mail naar aanmelden@zorgadviestwente.nl.