[UIT DE MEDIA] “Migranten moeten meer op maat geïnformeerd worden over gezondheidsprogramma’s.”

[UIT DE MEDIA] “Migranten moeten meer op maat geïnformeerd worden over gezondheidsprogramma’s.”

Naast een gebrek aan kennis van de Nederlandse taal zelf, hebben migranten ook vaker beperkte vaardigheden om informatie te verkrijgen.

Migranten doen relatief minder vaak mee aan preventieve gezondheidsprogramma’s, zoals de bevolkingsonderzoeken naar kanker. Taalvaardigheid en gebrek aan kennis spelen daarbij een rol, blijkt uit promotieonderzoek van Nora Hamdiui. Ze concludeert dat meer op maat en met gevoel voor de cultuur informeren deze groep helpt bij de beslissing over deelname.


Lees hier het volledige artikel.

Cultuur sensitieve zorg bij Zorg-Advies Twente
Zorg-Advies Twente wil passende zorg bieden waar iedere cliënt zich goed bij voelt. Daarom zijn we er ook voor cliënten met een niet-westerse culturele achtergrond om persoonsgerichte zorg en zorg die is toegepast op de eigen geschiedenis en behoeften te verlenen. Met het bieden van cultuur sensitieve zorg houden we rekening met de uiteenlopende culturele verschillen en proberen we zoveel mogelijk échte zorg op maat te bieden.

Wil jij weten wat Zorg-Advies Twente voor jou kan betekenen of wil je direct een zorgaanvraag doen? Wij helpen je graag! Vul het contactformulier op onze website in, bel 053 434 3088 of stuur een e-mail naar aanmelden@zorgadviestwente.nl.