BLOG: Aysun werkt als ambulant begeleider bij Zorg-Advies Twente

BLOG: Aysun werkt als ambulant begeleider bij Zorg-Advies Twente

Als ambulant begeleider begint mijn dag altijd met het bekijken van de agenda en het plannen van afspraken. Ik zorg ervoor dat ik goed voorbereid ben op de specifieke behoeften van de cliënten die ik die dag ga ontmoeten. Elke werkdag is uniek en gevarieerd, zo is het werkschema flexibel en bezoek je verschillende cliënten op diverse locaties. Samen met andere professionals werk ik dagelijks aan het observeren van het gedrag van de cliënten, het evalueren van hun functioneren en het aanpassen van mijn aanpak indien nodig. Daarnaast rapporteer ik de voortgang en houd ik de cliëntdossiers bij. Naast het bieden van persoonlijke verzorging en medicatiebeheer, moedig ik ouderen aan om actief te blijven door lichte oefeningen te doen en gezonde voeding te eten.

Hartverwarmende momenten
Een van de meest bijzondere ervaringen die ik als zorgmedewerker in de thuiszorg heb gehad, was toen ik een cliënt bezocht die een prachtig fotoalbum had vol met herinneringen. Samen bladerden we door de pagina’s en ze vertelde levendige verhalen over haar leven, familie en avonturen. Het fotoalbum bracht niet alleen haar herinneringen tot leven, maar het creëerde ook een sterke band tussen ons. Het was hartverwarmend om haar enthousiasme en glimlach te zien, terwijl ze vertelde welk verhaal achter welke foto schuilde.

Onze positieve impact
Wat ik het meest bevredigend vind aan het werken als zorgmedewerker in de thuiszorg, is het gevoel dat ik echt een verschil maak in het leven van mensen. Het zien van hun glimlach, het voelen van hun dankbaarheid en het helpen om ze zelfstandig thuis te laten wonen geeft een enorme voldoening. Het is geruststellend om te weten dat ik een positieve impact heb op hun dagelijkse leven en welzijn.

Eerlijk en open communiceren
Om een vertrouwensband op te bouwen met ouderen en hun families is het belangrijk om geduldig, respectvol en empathisch te zijn. Actief luisteren naar hun behoeften, interesse tonen in hun verhalen en een persoonlijke band opbouwen zijn essentiële vaardigheden. Ook is het belangrijk om consistente zorg te bieden en eerlijk en open te communiceren om het vertrouwen van de cliënten te versterken.

Samenwerken
Natuurlijk zijn er uitdagingen bij het bieden van zorg aan ouderen thuis. Fysieke beperkingen, weerstand tegen hulp, communicatieproblemen en een beperkt sociaal netwerk komen regelmatig voor. Geduld, respect, luisteren naar behoeften en samenwerken aan oplossingen zijn de sleutel tot het omgaan met deze uitdagingen. Flexibiliteit en het inschakelen van ondersteuning van familie, mantelzorgers en andere professionals spelen ook een belangrijke rol.

Ook werken bij Zorg-Advies Twente? Je bent van harte welkom in ons fijne team!
Zorg-Advies Twente is een dynamische zorginstelling voor iedereen. Onze enthousiaste en gemotiveerde professionals streven oprechte zorgverlening na bij al onze cliënten, waarbij professionaliteit, kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid onze organisatieprincipes zijn. Onze cliënten staan hierin altijd centraal! Wil jij hier onderdeel van uitmaken? Kijk dan bij onze vacatures!